22 Haziran 2016 Çarşamba

Mutluluğun İzinde




Neden hep güzel günleri çok ileride sanırız? Neden en kolay ulaşılabilir şeyler bize çok uzak sanırız? Çünkü bize öğretilmiştir. Zor ulaşırsan değerini bilirsindir. Aslında en zor problemleri en kolay şeyleri fark edemediğimiz için çözemeyiz. Bahaneler bulmak hep kolay gelmiştir bize. O tapılası beynimiz için ne kadar da karmaşıktır her şey. Size bunca zaman kandırıldığınızı söylesem ne düşünürdünüz? Evet kandırıldınız dostlar.
Basit, her şey son derece basit aslında. Aynı bir var bir yok oluşumuz gibi. Bir masalı anlatmak gibi. İsterseniz hemen şimdi seçimlerinizi mutlu olmak adına kullanabilirsiniz. Onun bir oyuncak olduğunu düşünün, alın elinize ve geçmişinize doğru bir yolculuk yapın. Sadece mutlu olduğunuz anları düşünün. O mutlu olduğunuz anlara gidin. Hemen şimdi. Neler oluyor orada? Hangi beklentileriniz gerçekleşti, nasıl sürprizler oldu? Tek tek hatırlayın o güzel anlarınızı. İşte böyle, en kötü hissettiğiniz anlarda geçmişteki mutlu günlere seyahate çıkın. Döndüğünüzde probleminizle ilgili bir şey değişmiyor biliyorum. Ama problemlerinize daha yaratıcı bir bakış açısıyla bakabilirsiniz artık. Eğer durumu değiştirmek elinizde değilse kabullenmek en güzeli.
Yaşamdaki en gerçek şey mutlulukların da mutsuzluklar gibi geçici olması. Her durumun bir en dibi var ve en tepesi. İkisinin de sonu var. Yani geçici. Öyleyse oldukça gereksiz hüznün dipleri. İnsanları en çok yaralayan beklentileri. Üstelik bu beklentilerin çoğu kendilerine ait bile değil, toplumun dayatmaları. Eğer beklentiniz olacaksa kendinizden yana olsun. Başkalarıyla ilgili beklentileriniz olmasın. Çünkü elinizden gelen tek şey kendi yapacaklarınız, başkalarından gelenler ise kontrolünüz dışında.
Bazen inişler olacak yaşamda bazen çıkışlar, uyun onlara, akın gitsin. Yakın ve uzak geleceğinize dair alternatif geçişleriniz olsun. İşinizle, özel yaşantınızla ilgili. Mutluluğunuzu kimseye bağlamayın. Ne ailenize, ne çocuklarınıza, ne işinize, ne herhangi birine. Mutluluğunuz elinizde olsun. İstediğinizde geri getireceğiniz mutlu anılar gibi.

En önemlisi unutmayın mutluluğu almak için önce çevrenize mutluluk vermelisiniz. Söyleyeceğiniz tek bir söz bile gülümsetebiliyorsa birilerini ödülünüzü yakında alacaksınız demektir. Mutluluğunuz daim olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder