5 Temmuz 2017 Çarşamba

GÜVEN




Çok sevilerek büyümenin insanlar üzerinde bazı zararlara yol açtığını biliyor muydunuz? Nasıl yani demeyin, şaşırtıcı gelmesin size. Evet, çok sevilmek, ister istemez çok sevmeyi bilmeye, çok sevmekse insanlara güvenmeye neden olur çünkü. Hem de ayırım yapmadan, arkanızı rahatlıkla dönersiniz. O aslında birkaç aydır tanıdığınız insanlara, hatta hiç yüzünü görmediğiniz insanlara bile güven duyarsınız. Çünkü çocukluğunda çok sevilen insanlar için güvenmek ön koşuldur, böylesi ikiyüzlü yaradılışların varlığı içinde, karşımdaki kim demeden, güvenirsiniz.
Buraya kadar mesele yok, bu bir tercih, güvenmeyi tercih ettiğiniz bu insanlar o süslü bıçaklarını batırdı mı teninize, senelerle birlikte, alışmışlık daha az acıtır canınızı. Üstelik onlara değildir kızgınlığınız, bilirsiniz. Kızgınlığınız kendinizedir. Sahte bir mutluluk için tercih ettiğiniz şeydir güvenmek. Ve tüm sahte duygular gibi, kayboluşu acıdır.

Dedim ya tercihler, güvenmek benim tercihim, sevmek benim tercihim, neyse bedeli ödeyeceğiz elbet. Ama şuna da eminim, yüce adaletin kılıcı keskindir. Kalpleriniz temiz ve yumuşak olduğu sürece, o kılıç sizi bıçaklayanların üzerinedir. Şimdi yapabilenler için söylüyorum, sevmeye devam, güvenmeye devam, diğerleri içinse seyretmeye devam…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder